Skissernas Museum, foto: Emma Krantz

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset

Inför ditt besök

Välkommen till Skissernas Museum! Vi har öppet under kontrollerade former. Samtlig program- och visningsverksamhet är inställd tillsvidare men vi hoppas att kunna återgå till ett spännande program, anpassat efter omständigheterna, under hösten.
För att kunna erbjuda en trygg museiupplevelse med omtanke om både besökare och personal krävs förbokning till museet.

Du förbokar ditt besök via Billetto:
Här bokar du ditt besök!

Behöver du hjälp att boka din biljett?
Mejla oss på info@skissernasmuseum.lu.se eller ring oss på 046-222 72 83 under våra öppettider så hjälper vi dig. Om du behöver avboka ditt besök, glöm inte att ange dag och tid.

Museet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vidtar följande åtgärder för att minska risken för smittspridning:

– Museet begränsar antalet personer som får vistas i lokalerna samtidigt för att minska risken för trängsel. Förbokning krävs!

– Vi uppmanar våra besökare att visa omtanke och hålla ett respektfullt avstånd till varandra och museets personal. Minst 2 meter.

– Extra städning av utsatta ytor görs dagligen och handsprit placeras på utvalda platser.

– Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid sjukdom.

Museet fortsätter att noga följa utvecklingen av coronaviruset covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om situationen kräver det.

Museets audioguide
Just nu har vi inga guidade visningar av museet men vår audioguide kan enkelt laddas ner till din egen smartphone.

Läs mer om museets audioguide

Om du vill kan du ta del av konsten i våra samlingar och andra delar av vår verksamhet i museets digitala kanaler.
Här hittar du museets digitala utbud