Internationella salen, foto: Åke E son Lindman.

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset

Inför ditt besök

Välkommen till Skissernas Museum! Vi har öppet under kontrollerade former. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtar åtgärder för att begränsa antalet besökare vid samma tidpunkt. För att kunna erbjuda en trygg museiupplevelse med omtanke om både besökare och personal krävs, från och med 31 oktober 2020, förbokning till museet.

Här förbokar du ditt besök till Skissernas Museum.

Behöver du hjälp att boka din biljett?
Mejla oss på info@skissernasmuseum.lu.se eller ring oss på 046-222 72 83 under våra öppettider så hjälper vi dig.

Just nu har vi inga guidade visningar av museet men vår audioguide kan enkelt laddas ner till din egen smartphone.

Läs mer om museets audioguide!

Museet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vidtar följande åtgärder för att minska risken för smittspridning:

– Museet begränsar antalet personer som får vistas i lokalerna samtidigt för att minska risken för trängsel. Förbokning krävs!

– Vi uppmanar våra besökare att visa omtanke och hålla ett respektfullt avstånd till varandra och museets personal.

– Extra städning av utsatta ytor görs dagligen och handsprit placeras på utvalda platser.

– Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid sjukdom.

På grund av skärpta råd från Region Skåne så är samtlig program- och visningsverksamhet inställd tillsvidare.

Museet fortsätter att noga följa utvecklingen av coronaviruset covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om situationen kräver det.