Arkivskåpen i Svenska salen på Skissernas Museum. Foto: Åke E:son Lindman

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset

Du behöver inte längre förboka ditt besök!

Från och med den 29 september så finns det inte längre några restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Förbokning gäller fortfarande till de evenemang som har ett begränsat antal platser. Information om varje enskilt evenemang hittar du i vår kalender. Vi uppmanar fortfarande våra besökare till att visa hänsyn och hålla avstånd till varandra.

Varmt välkommen på spontanbesök till Skissernas Museum!


Guidade visningar

Just nu har museet en begränsad program- och visningsverksamhet. Läs mer om vad vi kan erbjuda under Guidade visningar.

Museet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vidtar följande åtgärder för att minska risken för smittspridning:


– Vi uppmanar våra besökare att visa omtanke och hålla ett respektfullt avstånd till varandra och museets personal. Minst 1,5 meter.

– Extra städning av utsatta ytor görs dagligen och handsprit placeras på utvalda platser.

– Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid sjukdom.

Museet fortsätter att noga följa utvecklingen av coronaviruset covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om situationen kräver det.


Lyssna till Skissernas Museums audioguide

Just nu har vi en begränsad program- och visningsverksamhet men med vår audioguide kan du få en guidad tur i våra utställningar när som helst. Audioguiden kan enkelt laddas ner som en app till din egen smartphone.

Läs mer om museets audioguide

Om du vill kan du ta del av konsten i våra samlingar och andra delar av vår verksamhet i museets digitala kanaler.
Här hittar du museets digitala utbud