Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset

Varmt välkomna till Skissernas Museum, där vi hjälps åt att skapa en trygg miljö och visar omtanke om varandra! Alla andningshål är välbehövliga i denna oroliga tid.

För att kunna erbjuda en museiupplevelse under trygga former, med omtanke om både besökare och personal, vidtar museet en rad åtgärder, anpassade efter den rådande situationen.

– Museet begränsar antalet personer som får vistas i lokalerna samtidigt för att minska risken för trängsel.

– Vi uppmanar våra besökare att visa omtanke och hålla ett respektfullt avstånd till varandra.

– Extra städning av utsatta ytor görs dagligen och handsprit placeras på utvalda platser.

– Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid sjukdom.

För att minska risken för smittspridning så har vi just nu ett begränsat utbud av program- och visningsverksamhet på museet. Alla evenemang genomförs med ett begränsat antal besökare och vissa kräver också att du har förbokat din plats. Se i museets kalender vad som gäller för varje enskilt evenemang.

Museet fortsätter att noga följa utvecklingen av coronaviruset covid-19. Vi följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om situationen kräver det.

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar.

Skissernas Museum utanför huset

Följ oss på Instagram för senaste nytt, bakom kulisserna och konst från våra samlingar.

Följ oss på Facebookför det senaste kring vår program- och visningsverksamhet.

Följ vår kanal på YouTube där vi kommer att lägga upp allt filmat material.

Lyssna till vår podcast där poddar finns och på Spotify, sök på "Skissernas Museum".

Ladda ner vår Audioguide på AppStore och Google Play.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset och agerar därefter.