Skissernas Night. Foto Skissernas Museum/Johan Persson
Performance Croquis, Leif Holmstrand. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skissernas Night. Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Skissernas Museum erbjuder ett rikt och varierat program för barn, unga och vuxna med guidade visningar, artist talks, föreläsningar, konserter, performances, skapande verkstad och mycket mer.

Aktuellt program hittar du i vår kalender. Följ oss även på Facebook där vi lägger ut utvalda evenemang.

Torsdagsprogram: Museet har öppet till kl. 21.00 och har ofta en eller flera programaktiviteter. Kom efter jobb, studier, eller ledighet, ta del av utställningarna och kvällens program.

Brown Bag Lunches: Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch i en klassisk brown bag och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott! Samtalet leds av Paola Pellettieri. Entré 65 kr inklusive lunch.

Skissernas Night: Två gånger om året bjuder Skissernas Museum in till en helkväll med konstupplevelser, musik, samtal, performance, workshops och mycket mer. På kort tid har Skissernas Night blivit en självklar mötesplats för kulturintresserade i alla åldrar som vill överraskas, underhållas och möta konsten på ett nytt sätt.

Jazz på Skissernas: Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Nu har vi åter blåst liv i våra jazzrötter och presenterar varje säsong en bred repertoar med nordiska jazzmusiker.

Konstberättelser: Vill du lära mer om konst och om de historier konsten kan berätta? Kanske om en person, om samhället, om en tid eller plats. Konstberättelser är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i konsten utifrån museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Skapande verkstad: Museet har aktiviteter för alla åldrar men fokuserar särskilt på visningar och verkstad för barn, unga och familjer. Läs mer om museets familjeprogram.

Express yourself: Vår kreativa verkstad för unga och vuxna. Här kan du utforska din konstnärliga ådra tillsammans med oss utifrån olika teman. Inga förkunskaper krävs och du jobbar helt utifrån din egen nivå.