CANCELED! ! Artist talk: Konstnärerna bakom Barnens skulpturpark

This event is canceled

Har du någonsin varit på ett Artist Talk där konstnärerna är barn? Konstnärerna bakom Barnens Skulpturpark möts för ett Artist Talk! Här får du ta del av hur de arbetat med sina idé-och konstnärliga processer och inte minst få en unik tjuvkik på de modeller som kommer att bli färdiga permanenta verk, och invigs den 12 december 2020.​

Barnens Skulpturpark är ett projekt som inte liknar något annat! Barn och professionella konstnärer har arbetat tillsammans under lång tid för att förverkliga kollektivt skapade konstverk som kommer att finnas permanent i Herrgården i Rosengård, Malmö.

Denna kväll kommer barnen till Skissernas Museum, visar sina modeller och berättar med egna ord om samarbetet och skapandeprocessen. Med sig har barnen de vuxna konstnärerna och personerna bakom projektet. Projektet som ur många aspekter bryter helt ny mark inom konstvärlden har möjliggjort för barnen att vara med och skapa konst i sin egen uppväxtmiljö. Utifrån sina egna erfarenheter och berättelser får de uttrycka sig konstnärligt i det offentliga rummet och har fått lära sig det mesta om hur ett offentligt verk blir till. Projektet är dessutom det enda av sitt slag som utforskat och tillämpat gemensam upphovsrätt till verken där också barnen står som upphovspersoner till de verk de själva varit med och skapat.

I december 2020 invigs denna unika skulpturpark i sin helhet. En process som genomsyras av barnperspektivet och har skapats genom öppensinnade samarbetsformer. Verken doneras till Malmö stad som också ansvarar för parkens fortsatta drift och underhåll.

Insläpp från 17:00, programstart 18:00.

Medverkande:

Rayma Kosti, Stephanie Osakpanwan, Maryam Al-Edani, Yahia Hassan, Lana Mofeed, Mohamed Atta och Salma Urguni (deltagande barn tillika några av de unga konstnärerna)

Jakob Simonsson, Samaneh Reyhani och Magnus Wallin (professionella konstnärer) Luz Rivas, dramapedagog/relationsbyggare och kvällens moderator.

Övriga som kommer att finnas på plats från projektet (vilka samtliga ingår i projektets styrgrupp):

Inger Lindstedt, ordförande i Malmö Förskönings- och planteringsförening

Elisabeth Moritz, ledamot i Malmö Förskönings- och planteringsförening styrelse (konstnär)

Sofie Hellryd, projektledare Fastighets- och Gatukontoret, Malmö stad

Anna Wahlstedt, Kulturförvaltningen/Offkonstgruppen, Malmö stad

Lone Lindström, ordförande i Drömmarnas Hus styrelse

Ann-Marie Erixon, projektledare från Drömmarnas hus

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Upcoming events