Brown Bag Lunches: Emma Virke

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15


Gott snack och god lunch!

Som barn älskade Emma Virke att pyssla, rita och hitta på egna historier som hon gärna berättade för alla som ville höra på. Hon gjorde egna kluriga adventskalendrar med luckor sydda i papper på symaskin och bilder på gubbar vars byxor bytte färg när man drog i en flik. Men innan hon förstod att det var bilderböcker hon ville jobba med tog hon omvägen att utbilda sig till journalist och fotograf vid Kalmars högskola och Arizona State University. Hon har också arbetat som webbdesigner och grafisk formgivare. 2010 debuterade Emma Virke som författare med boken Brevet till månen och har därefter skrivit och illustrerat flera bilderböcker, bland annat de egna kritikerrosade böckerna om Memmo och Mysen. Hösten 2017 tilldelades Emma Virke Elsa Beskow-plaketten för bilderboken Klä på Herr H (2016). I vår släpper Virke ett nytt samarbete med den japanska illustratören Fumi Koike. I bilderboken Lilla molnet får vi möta alla slags känslor!

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet.
Sök på "Skissernas Museum" där poddar finns!

Upcoming events