Brown Bag Lunches: Jonas Lindvall

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15


Dagens gäst, Jonas Lindvall, är sedan många år tillbaka en av Sveriges tydligaste och mest framgångsrika aktörer inom möbelformgivning, inredningsarkitektur och arkitektur. Med ett klart och lågmält uttryck i sina arbeten har han sagts förespråka tidlöshet, enkelhet och elegans i kombination med poetiska kvaliteter.

Med en bakgrund som bildkonstnär utbildade Lindvall sig till inredningsarkitekt vid HDK i Göteborg följt av studier i möbelkonst vid Royal College of Art i London samt Konstakademiensa arkitektskola i Köpenhamn. Jonas Lindvall driver sedan drygt 25 år egen studio i Malmö. Arkitektuppdragen har varierat från butiks-, restaurang- och hotellinredningar till privatvillor och flerbostadshus. På produktsidan har han formgivit både produkter och möbler. Hans verk har köpts av ett antal museer i Sverige och även Victoria and Albert Museums permanenta designavdelning i London har köpt in verk av Jonas.

För närvarande är Jonas Lindvall sysselsatt med ett restaurangprojekt i Malmö, flera villaprojekt i Sverige samt ett antal designuppdrag.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.

KOMMANDE EVENEMANG

Upcoming events