Brown Bag Lunches: Nadja Bournonville

Förbokning krävs – Förboka din plats på Billetto.se

Take-away lunch!
Under rådande omständigheter har vi tyvärr inte möjlighet att servera lunch under Brown Dag Lunches. Du som köper samtal inklusive lunch får med dig lunchen efter samtalet. I en brun papperspåse så klart.

Entré: 65 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15

Samtalet startar: 12:15


Nadja Bournonville, född 1983 i Vimmerby, Småland, bor och verkar i Berlin sedan 2011. Bournonville är en av tre vinnare av Svenska Fotobokpriset 2021 med sin bok A worm crossed the street. I boken utforskar hon vår biologiska mångfald och vad som händer med djuren och kunskapen om dem när vår värld förändras. Boken utspelar sig på Naturhistoriska Museet i Wien där hon under en månads tid gick mellan källare och vind, öppnade skåp och lådor och sökte i gamla arkiv för att med sin kamera möta de djur som bevarats på museet i århundraden. Boken finns att ta del av i utställningen På besök: Svenska Fotobokspriset 2021 som just nu visas i museets gallerigång.

Bournonville arbetar huvudsakligen med fotografi, men även med teckning, film och ljud i serier som sträcker sig över flera år och resulterar i utställningar och böcker. Projekten letar sig fram från familjehistorier, via litteratur, medicin och psykologi, över arkiv, in i museum och ut i omgivningen där bilder iscensätts, omvandlas och lirkas in ett frågeställande narrativ.

Nadja Bournonville har en master i fotografi från Hochschule für Grafik und Buchkunst i Leipzig och studerade innan dess en BA(Hons) i konstnärligt fotografi på The Glasgow School of Art. Hon har belönats med utmärkelser som Maria Bonnier Dahlin stipendiet, Recommended fellowship, Gute Aussichten, Lewenhaupt stipendiet och Stiftung Kunstfonds arbetsstipendium. Hon representeras av Pierogi Gallery i New York och ställer kontinuerligt ut både i Sverige och utomlands.

Utställningen På besök: Svenska Fotobokspriset 2021 visas i Gallerigången 23 september–31 oktober.

Upcoming events