Finissagehelg: Guidad visning – The Return of Finsta

Entréavgift till museet.
Fri entré för studenter, unga under 25 och anställda vid Lunds universitet.

Guidad visning av The Return of Finsta

Sista chansen att se den stora utställningen The Return of Finsta där vi får följa den resa som graffitikonstnären Finsta har gjort under sina 25 verksamma år, hans kreativa process och inspirationskällor.

Den mångsidige artisten Finsta (Finn Hallin, f. 1978) är med sitt lekfulla och särpräglade bildspråk en av Europas ledande urbana samtidskonstnärer. Han rör sig mellan måleri, design, musik och animationer. Kärleken till populärkultur och den urbana miljön, kombinerat med en stark vilja att synas och producera verk tillgängliga för en bred allmänhet, har gjort att han rör sig gränslöst mellan finrummen och gatan. Med storhetsvansinnet som motor vill Finsta göra mer, bättre och större. Inget är omöjligt inom graffitin – konstformen där allt handlar om att synas och att sätta sin personliga prägel på omgivningen.

Utställningen visar flera nya platsspecifika verk och en central del av utställningen utgörs av Finstas skissböcker, så kallade blackbooks inom graffitikulturen, där både egna och andra konstnärers skisser blandas.

Initiativtagare till utställningen är den prisbelönta curatorn Aia Jüdes, känd för sina tvärdisciplinära och lekfulla helhetsupplevelser.

Läs mer om utställningen The Return of Finsta

Upcoming events