Konstnärssamtal: Saga Berlin

Välkommen till konstnärssamtal med fotografen, konstnären och regissören Saga Berlin (Niceguzz)! Samtalet leds av Tom Piha, även känd som Max Peezay.

Under många år var Saga Berlin främst känd som för sina musikvideor och fotografier med artister som Little Jinder och Sabina Ddumba. I dag hon även känd för två helt andra saker. I April 2017 skadades hon svårt i terrorattacken på Drottninggatan och i Oktober 2018 dömdes hon för grov skadegörelse av en utomhusbassäng i samband med ett konstprojekt. Det var under hösten 2016 som Saga Berlin arrangerade en musikvideoinspelning där simbassängen i Hägerstensbadet med hjälp av röd sprayfärg fick ett nytt utseende, något som två år senare senare ledde till en fällande dom. 
Domen och skadeståndet på närmre 300 000 har väckt starka reaktioner. Ska aktionen bedömas som graffitikonst eller skadegörelse? 

Samtalet är ett samarbete mellan Skissernas Museum och det tvärvetenskapliga forskningstemat Urban Creativity vid Pufendorfinstitutet, Lunds universitet.

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter

Upcoming events