Artist Talk: Fotografen Anna Clarén

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här bokar du din plats. Du betalar som vanligt på museet.

Fotografen Anna Clarén berättar om sitt konstnärskap och visar bilder.

Anna Clarén är uppvuxen i Lund och är en av Sveriges mest inflytelserika fotografer. Hon har alltid en kamera till hands och fotografierna bildar berättelser ur hennes liv. Genom att lyfta det personliga och privata ut i det offentliga rummet ger hennes bilder igenkänning hos många och väcker frågor om existens, tillhörighet och framtiden. Hennes fotografier karaktäriseras av ett drömlikt ljus och bleka färger, skira bilder som hämtade ur ett bleknade familjealbum.

Anna Clarén är representerad på en rad institutioner, bland andra Moderna Museet och hon är utbildningsansvarig på Nordens Fotoskola. Hennes bok Holding vann Svenska Fotobokspriset 2006 och När allt Förändrades, utgiven på Bokförlaget Max Ström, var nominerad 2019. När allt förändrades visades även som separatutställning på Fotografiska 2018.

Denna vecka har vi fokus på Fotoboken! Vandringsutställningen Svenska Fotobokspriset 2020 visas i Gallerigången 6 oktober – 1 november. Här finns drygt 100 tävlingsbidrag att bläddra och läsa i.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.