Bästa Biennalen: Graffitiworkshop – Våra egna helgon

PLATS: Stenkrossen, Lund

Workshopen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.
Föranmäl dig via Billetto

Målgrupp: 10-18 år
Oömma kläder rekommenderas!

30–31 oktober kl. 9.30–12.30 och 13.30–16.30.

Allhelgonahelgen närmar sig och vi frågar oss, vad är egentligen ett helgon? Hur blir någon ett helgon? Vad kan ett helgon vara och har du kanske någon som du vill porträttera som ett helgon?

Skissernas Museum och Lunds konsthall erbjuder under två dagar flera graffitiworkshops tillsammans med två inbjudna konstnärer på Stenkrossen i Lund. På Stenkrossens graffitiväggar växer bilder av våra egna helgon fram. Tillsammans med konstnärerna Kim Demåne och Ossian Theselius skapar vi under fyra workshoptillfällen olika visualiseringar kring temat ”Helgon” med klassiska tekniker inom graffitimåleri.

Om konstnärerna

Kim Demåne
Kim Demåne är född 1988 i Ronneby. Han är konstnär, verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.
Parallellt med kommersiella projekt har Kim utvecklat ett universum för att utforska sin egen fantasi. En ändlös resa i tecknade scenarier. Demåne har en bakgrund inom grafisk design och har utövat gatukonst i flera svenska städer och även internationellt.

Ossian Theselius
Ossian Theselius är född i Stockholm 1983. Han jobbar huvudsakligen i sin hemstad Malmö men har även gjort muralmålningar runtom i världen, bland annat i USA, Marocko, Mexiko och Indien. Han började sin konstnärliga resa som ung och har experimenterat med många olika tekniker. I sitt konstnärskap arbetar han ofta kollaborativt med andra konstnärer och gör gärna workshops.

Arrangörer: Skissernas Museum och Lunds Konsthall i samarbete med Stenkrossen.

Kontaktinformation

Skissernas Museum: Magdalena Sigmond eller Linnéa Mcshane, Konstpedagoger, 046 - 222 02 65
magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se, linnea.mcshane@skissernasmuseum.lu.se

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga som äger rum mellan den 23 oktober till 7 november. Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se

Bästa Biennalen har sitt säte i Skåne och är en regional satsning på barns och ungas möte med samtida konst. Bästa Biennalens konstbiennal 2021 äger rum i hela södra Sverige i samverkan med Regionssamverkan Sydsverige som är ett samarbetsorgan för Sveriges sex sydligaste regioner och som arbetar för en långsiktig hållbar utveckling för Sydsverige. Regionsamverkan Sydsverige består av regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Jönköpings län, Kalmar län och Kronoberg. Bästa Biennalen finansieras av alla medverkande arrangörer och regioner samt Kulturrådet.