INSTÄLLT! Bokrelease: Lena Mattsson – The Window Opens to the World

Detta evenemang är tyvärr inställt!

Malmökonstnären Lena Mattsson visar denna kväll en helt ny platsspecifik version av monumentalverket Perception of Time and Space och presenterar en ny bok om hennes konst, The Window Opens to the World, utgiven av Kerber Verlag i Berlin.

Lars Gustaf Andersson, John Peter Nilsson och Charlotte Wiberg bidrar med texter som belyser Mattssons verk ur olika aspekter. Boken är rikt illustrerad med bilder från hela Mattsons konstnärliga karriär, både internationellt och i Sverige. Titeln, The Window Opens to the World, har boken fått utifrån vad konsthistorikern Måns Holst-Ekström sagt om Lena Mattsons konst: hon öppnar ett fönster mot världen”.

Lena Mattssons ursprungliga verk Perception of Time and Space (2019) är ett antal platsspecifika filmer, klippta för att projiceras på ön Hästen, och på Valleviks och Smögens klippor under den internationella ljuskonstfestivalen Island of Light för att samverka med de röda bohuslänska granitklippornas form och historiska kontext. Musiken till Perception of Time and Space är specialkomponerad av filosofen, konstkritikern och musikern Conny C-A Malmqvist som samarbetat med Mattsson i flera projekt genom åren.

Lena Mattsson är född i Kungshamn 1966 och verksam i Malmö. Hon arbetar med film, fotografi och performance, men har också återvänt till det akvarellmåleri hon en gång började med. Numera är hon dessutom ofta verksam som curator, senast tillsammans med Ola Åstrand på Borås Konstmuseum med Kultur under covid-19 och Generation - En spegling av 1990-talets konstscen. Hennes egna verk hänvisar ofta till konsthistoria och film och befinner sig i ett intensivt samtal med nuet och historien. Hon har deltagit i en rad utställningar över hela världen. Här kan du läsa mer om Lena Mattsson.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Kommande evenemang