Bokrelease – Marie Andersson

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Du betalar som vanligt på museet.

Marie Andersson är aktuell med en offentlig gestaltning på Akademiska sjukhuset i Uppsala (tio hisshallar och sex vårdavdelningar) och ger i samband med detta ut böckerna Ultuna väderstation, Rapporter från 10 decennier och Molnen dominerar.

I trapphusens innertak på akademiska sjukhuset i Uppsala har en gammal väderstation uppstått som visar väderrapport från en speciell dag från 10 decennier, samt geografisk orientering med väderstreck. Rapporterna är delvis fiktiva men bygger på parametrar från SMHI:s arkiv där exempelvis temperatur, vind, nederbörd mm anges för dag och årtal. Gestaltningen fungerar både som evighetskalender och tidsmaskin.

Marie Andersson född 1962, bor och är verksam i Malmö. Hon har sedan masterexamen från Malmö konsthögskola (1997) arbetat med konceptuellt fotografi i undersökande och platsspecifik form. Arbetet kretsar kring landskap med ämnen såsom immaterialitet, tid, minne, försvinnande, haveri, gränser mm. Ofta flätas text och fotografi tillsammans. Hon undervisar också i formlära på SLU Alnarp.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Kommande evenemang