Brown Bag Lunches: Anna Agrell

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15

Dagens samtalsgäst är författaren Anna Agrell (f 1980) som har läst litterär gestaltning vid Lunds Universitets Författarskola. 2020 kom hennes kritikerrosade debutroman Ett halvt andetag om underkastelse, frihet, drömmar och besatthet. Handlingen utspelar sig i Småland, 1948. Där lever Sonja ett stilla liv på landsbygden tillsammans med sin fästman. Huset är rymligt, men tillvaron ter sig ändå trång. En dag flyttar löperskan Mirkka in i stugan intill, och Sonja som längtat efter en väninna dras snabbt in i hennes karismatiska personlighet. Men när Mirkka ifrågasätter hennes livsval briserar tillvaron och Sonja förändras för alltid.

Anna Agrell har ägnat åtskilliga år åt löpning. Hon är uppvuxen i Småland med skogen nära inpå men bor numera i Lund. Som yrkesverksam arbetsterapeut har hon bland annat arbetat inom psykiatrin. I sitt skrivande utforskar hon ofta människans innersta tankar.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

NYHET: Nu kan du förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.