Foto: Adnan Edrees

INSTÄLLT! Brown Bag Lunches: Drag Queen Story Hour

Inställt på grund av sjukdom! Har du förköpt biljetter till dagens Brown Bag Lunches så ber vi dig kontakta oss på telefon 046–222 72 83 eller via mail till info@skissernasmuseum.lu.se.

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
    Samtalet startar: 12:15

Gott snack och god lunch!

Möt Lady Busty och Miss Shameless som representerar Drag Queen Story Hour (DQSH) i Sverige och har läst normkreativa böcker för barn sedan 2017. Alltid med allas lika värde som grund! Syftet är att utmana könsnormerna och vara positiva queera förebilder. Från sagostunden ska barnen få med sig att de har rätt att vara som de är, oavsett vilken identitet de har, hur de ser ut, eller var de kommer ifrån, och förhoppningsvis går de därifrån med ett stärkt självförtroende. På Drag Queen Story Hour har fantasin och sagan inga normer eller gränser. Här får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är. Konceptet DQSH härstammar från USA och är en icke vinstdrivande organisation som grundades av Michelle Tea och Radar productions i San Fransisco 2015. Idag finns det över 50 olika kapitel av Drag Queen Story Hour spridna över hela världen.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet.
    Sök på "Skissernas Museum" där poddar finns!