Brown Bag Lunches: Fotograf Maja Daniels

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Du betalar som vanligt på museet.

Maja Daniels fotograferande är sprunget ur ett engagemang för samtiden och intresset av hur bilden påverkar oss som individer och samhället i stort. Hennes samhällsengagerade berättande syns genomgående i hennes verk, vare sig det handlar om filmskapande eller fotografi, där gränsdragningen mellan det dokumentära och fiktion är hårfin.

I mars mottog Maja Daniels det prestigefulla Svenska Fotobokspriset 2020 för sin fotobok Elf Dalia (Mack Books) och sin personliga tolkning av Älvdalens annorlunda, högst levande, kulturarv och språk. Med sina egna fotografier, ofta trolska och diffusa, i kombination med bilder tagna 100 år tidigare av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, har Daniels skapat en dialog som synliggör det levande språket älvdalska. Hennes bok och de övriga tävlingsbidragen finns att se i en utställning i gallerigången som öppnar denna dag (6 oktober).

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott!

Samtalet leds av Paola Pellettieri.

Insläpp från 11:30, samtalet startar 12:15
Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang. Entré: 65 kronor.
Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.

Denna vecka har vi fokus på Fotoboken! Vandringsutställningen Svenska Fotobokspriset 2020 visas i Gallerigången 6 oktober – 1 november. Här finns drygt 100 tävlingsbidrag att bläddra och läsa i.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Kommande evenemang