Brown Bag Lunches: Henrik Bromander

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Du betalar som vanligt på museet.

Henrik Bromander är författare, serietecknare och dramatiker, född 1982 och verksam i Malmö. 2005 debuterade han med Hur vi ser på varandra. Sedan dess har han släppt ytterligare fem serieböcker bland annat Smålands mörker (2012) som söker svaret på varför fascismen kan vara så farligt förförisk.

Under senare år har han uppmärksammats för sina smärtsamma och träffsäkra samtidsskildringar. Romanen Bara en kram (2018) avslutade en kritikerrosad trilogi om maskulinitet i vår tid, Shahid/Skärvor (2019) är ett epos om utanförskap, gränslöshet och radikala livsval, och hans fjärde roman Högspänning (2019) om läraren Lotta som anser sig drabbad av elöverkänslighet. En berättelse om en stigmatiserad människa i fritt fall i vår moderna välfärdsstat.

Henrik Bromander är också en del av arbetskollektivet Public Plot som utforskar olika sätt att berätta. De ligger bakom en rad uppmärksammade föreställningar som Kropp och straff, Blue Dreams, Våld & pedagogik och Smålands Mörker.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch i en klassisk brown bag och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott!

Samtalet leds av Paola Pellettieri.Insläpp från 11:30, samtalet startar 12:15.

Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.Entré: 65 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.