Brown Bag Lunches: Jonas Lindvall

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15

Dagens gäst, Jonas Lindvall, är sedan många år tillbaka en av Sveriges tydligaste och mest framgångsrika aktörer inom möbelformgivning, inredningsarkitektur och arkitektur. Med ett klart och lågmält uttryck i sina arbeten har han sagts förespråka tidlöshet, enkelhet och elegans i kombination med poetiska kvaliteter.

Med en bakgrund som bildkonstnär utbildade Lindvall sig till inredningsarkitekt vid HDK i Göteborg följt av studier i möbelkonst vid Royal College of Art i London samt Konstakademiensa arkitektskola i Köpenhamn. Jonas Lindvall driver sedan drygt 25 år egen studio i Malmö. Arkitektuppdragen har varierat från butiks-, restaurang- och hotellinredningar till privatvillor och flerbostadshus. På produktsidan har han formgivit både produkter och möbler. Hans verk har köpts av ett antal museer i Sverige och även Victoria and Albert Museums permanenta designavdelning i London har köpt in verk av Jonas.

För närvarande är Jonas Lindvall sysselsatt med ett restaurangprojekt i Malmö, flera villaprojekt i Sverige samt ett antal designuppdrag.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

NYHET: Nu kan du förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.