Foto: Emmalisa Pauly

Brown Bag Lunches: Kitte Wagner

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15

Dagens gäst är Kitte Wagner – Malmö Stadsteaters VD och konstnärliga ledare. Kitte Wagner har lång erfarenhet av ledarskap inom det professionella kulturlivet i Danmark. Hon var under 8 år VD för Nørrebro Teater i Köpenhamn 2007-2014, där hon stod i spetsen för en strategisk förändringsprocess som kom att förnya repertoaren och lockade både en yngre publik samt ökade teaterns publiksiffror.

Kitte Wagner är utbildad dramaturg och var under 1996-2006 dramaturg och projektledare på Betty Nansen Teatret i Köpenhamn. Hon har suttit i rådgivande instanser för flera kulturministrar, samt ingår i ledningsgrupper för såväl Københavns Teater som dagstidningen Information. Kitte Wagners kompetensområde sträcker sig från ledning av kulturinstitutioner och repertoarläggning till dramaturgi och manuskriptutveckling. Hon har ett mycket brett kontaktnät inom såväl kultursektorn som inom näringslivet och politiken.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

NYHET: Nu kan du förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.