Fotograf: Fredrik Terfelt​

Brown Bag Lunches: Mats E. Eriksson, geologiprofessor bland fossil och hårdrock

Det finns en stark koppling mellan naturvetenskap och konst, menar geologiprofessorn Mats E. Eriksson, från Lund.

Nyligen utkom fossilforskarens andra bok i den tämligen udda kombon av geologi och hårdrocksmusik.
Till vardags forskar han på mikroskopiska fossil och försöker bland annat rekonstruera flera hundra miljoner år gamla ekosystem. På fritiden är han såklart hårdrocksfantast och har på flera olika sätt utforskat möjligheterna kring att väva samman sina två stora intressen. Bland annat annat han låtit nyupptäckta fossil få namn efter kända hårdrocksartister. Han har skrivit låttexter om fossil inom hårdrocksgenren och varit involverad i en vandringsutställning med just kopplingar mellan fossil och hårdrock.

– Båda fälten karaktäriseras av en brinnande passion för den subliminala komplexiteten av vår existens, och såväl konstyttringar som naturvetenskapen har en inneboende drivkraft att spränga gränser, säger Mats E. Eriksson.

Brown Bag Lunches, vår samtalsserie där vi varannan vecka fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch i en klassisk brown bag och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott!

· Samtalet är på svenska, är cirka 30 minuter långt och leds av Paola Pellettieri.
· Biljettförsäljningen öppnar klockan 11:00. Inget förköp, först till kvarn.
· Insläpp: 12:00. Samtalet startar: 12:15.
· Pris: 65 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. (Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.)

Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Pris:65:-(Årskort gäller ej för detta evenemang)

Kommande evenemang