Brown Bag Lunches: Nadja Bournonville

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 11:45-12:15
Samtalet startar: 12:15

Nadja Bournonville, född 1983 i Vimmerby, Småland, bor och verkar i Berlin sedan 2011. Bournonville är en av tre vinnare av Svenska Fotobokpriset 2021 med sin bok A worm crossed the street. I boken utforskar hon vår biologiska mångfald och vad som händer med djuren och kunskapen om dem när vår värld förändras. Boken utspelar sig på Naturhistoriska Museet i Wien där hon under en månads tid gick mellan källare och vind, öppnade skåp och lådor och sökte i gamla arkiv för att med sin kamera möta de djur som bevarats på museet i århundraden. Boken finns att ta del av i utställningen På besök: Svenska Fotobokspriset 2021 som visas i museets gallerigång 23 september–31 oktober.

Bournonville arbetar huvudsakligen med fotografi, men även med teckning, film och ljud i serier som sträcker sig över flera år och resulterar i utställningar och böcker. Projekten letar sig fram från familjehistorier, via litteratur, medicin och psykologi, över arkiv, in i museum och ut i omgivningen där bilder iscensätts, omvandlas och lirkas in ett frågeställande narrativ.

Nadja Bournonville har en master i fotografi från Hochschule für Grafik und Buchkunst i Leipzig och studerade innan dess en BA(Hons) i konstnärligt fotografi på The Glasgow School of Art. Hon har belönats med utmärkelser som Maria Bonnier Dahlin stipendiet, Recommended fellowship, Gute Aussichten, Lewenhaupt stipendiet och Stiftung Kunstfonds arbetsstipendium. Hon representeras av Pierogi Gallery i New York och ställer kontinuerligt ut både i Sverige och utomlands.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

NYHET: Nu kan du förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Mer om utställningen På besök: Svenska Fotobokspriset 2021.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.