Inställt! Fantastisk filmfestival: JUMBO

Detta evenemang är inställt!

Filmvisning som en del av Fantastisk filmfestival!

Jeanne är en mycket blyg och kreativ ung kvinna som bor med sin snälla bartender till mamma. Hon tar skiften på “kyrkogården” på det lokala nöjesfältet (som städare) och spenderar resten av sin tid i sitt sovrum där hon bygger nöjesparks-åkattraktioner i miniatyr. En kväll upptäcker hon nöjesfältets nya “Tilt-A-Whirl”-åkattraktion och upplever direkt ett band till den. Hon döper sitt nya kärleksintresse till JUMBO och tillsammans upplever de åkattraktionerna, strukturer, oljor och känslor i oändligheten tills det står klart att deras band är mer än bara fysisk. Jeanne bestämmer sig för att dela sitt livs kärlek med sin familj och förvandlar sin nya och ovanliga relation till en långvarig och magisk romans.

Denna färgstarka debut av Zoé Wittock är späckad av energi och ger oss en unik version på den klassiska ungdomsberättelsen genom ett sött universum där Jeanne, spelad av den underbara Noémie Merlant (porträtt av en kvinna i brand), känner sina begär vakna till liv på ett sätt som hennes mamma alltid kommer ha svårt att förstå. Berättelsens universalitet och de framstående regibesluten gör Jumbo till ett nöje som bara måste ses.


Lund Fantastisk Filmfestival är Sveriges äldsta genre-festival. Här får berättelser som är utöver det vanliga ta plats. I 26 år har festivalen satt samman program med kort- och långfilmer som utforskar alla sidor hos “cinema fantastique”, från hela världen.http://www.fff.se

Språk: franska/subtiles: engelska
Insläpp från 13:30, programstart 14:00.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.
- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.
- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Kommande evenemang