Inställt! Fantastisk filmfestival: Particles

Detta evenemang är inställt!

Svensk premiär! Fantastisk Filmfestival erbjuder en specialvisning av Blaise Harrisions film Particles.

Particles placerar oss på den franska sidan av den fransk-schweiziska gränsen i Pays de Gex, där delar av CERN:s stora partikelacceleratoranläggning ligger nedgrävd. Här blir vi introducerade för Pierre-André (Thomas Daloz), eller P.A. Han spenderar sina dagar så som många andra tonåringar – hänger med sin bästa vän Merou (Salvatore Ferro), repar med sitt punkband, följer med sina vänner när de köper droger och blir förälskad i Roshine (Nea Lueders), som han tafatt blir kompis med på en fest. Men P.A:s verklighet tycks vara annorlunda från den hos människorna runt omkring honom. Han ser saker som lämnar honom förbryllad och efter en natt av camping och magiska svampar försvinner Merou.


Blaise Harrisons långfilmsdebut tar oss med på en atmosfärisk resa. En fullständigt olösbar gåta men vars svårgripbara mysterium, som är helt avsiktlig, är en del av dess sensoriska skönhet. Det viktigaste är inte handlingen, utan de känslor som filmen väcker. Den fantastiska men ändå så vardagliga skildringen av miljön kompletterat med den stämningsdrivna filmmusiken bidrar till en kuslig känsla som sakta men säkert sipprar in i filmens porer. Particles är en egendomlig ungdomsberättelse som får dig att ständigt tvivla på vad som egentligen är verkligt.

Språk: franska // Subtitles: engelska

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.

Kommande evenemang