Flyttad! Boksläpp: SAK & Andreas Eriksson

Bokreleasen är framflyttad och vi kommer snart att presentera ett nytt datum!

Sommaren 2021 hade vi glädjen att presentera vävar, skisser och målningar av Andreas Eriksson i utställningen Vävnader, skisser, med fokus på att belysa processen kring konstnärens textila verk. Därför är vi glada att också kunna husera bokrelease av SAK:s årsbok 2021, en monografi om Andreas Eriksson.

Bokreleasen sker i närvaro av Andreas Eriksson.

Denna monografi om en av Sveriges mest betydande samtida konstnärer, konstnärens första, vill försöka förklara och illustrera Erikssons utveckling och tankar bakom de mångfacetterade verk han producerar. Det blir en nära titt bakom duken.

Andreas Eriksson (f. 1975 i Björsäter) arbetar såväl i en klassisk nordisk måleritradition som med ett mer konceptuellt arbetssätt med måleri, skulptur, fotografi och vävar. Som en röd tråd löper måleriet och tematik kring landskapet och naturen.

Boken innehåller ett rikt bildmaterial, en nyskriven essä av SAK:s verksamhetschef Sara Walker och ett samtal mellan konstnären och den schweiziske curatorn Hans Ulrich Obrist.

Boken är ett samarbete mellan Sveriges Allmänna Konstförening, Andreas Erikssons studio, gallerierna Stephen Friedman Gallery och neugerriemschneider, samt DCV books.

Formgivning: Patric Leo

Kommande evenemang