Konsthelg: Från Kusken till Christinelund – om Jockum Nordströms samarbete med Märta Måås-Fjetterström AB

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Fri entré.

Vävateljén Märta Måås-Fjetterström AB (MMF AB) är känd över hela världen för sina vackra handvävda mattor och gobelänger. I studion i Båstad vävs textila verk efter skisser av textilkonstnären och grundaren Märta Måås-Fjetterström och hennes efterföljare. Men också efter skisser av samtida konstnärer som Karin Mamma Andersson, Ernst Billgren, Marie-Louise Ekman, Charlotte Gyllenhammar, Maria Miesenberger och Olafur Eliasson.

Tillsammans med Jockum Nordström har MMF AB tagit fram tio unika textila verk, främst mattor, till offentliga och privata beställare. Hur tar man pappersskissen vidare till ett textilt verk? Vilken textil teknik lämpar sig bäst? Hur överför man Jockums färgskala?

Under konsthelgen kommer Angelica Persson, VD på MMF AB, och berättar om samarbetet samt presenterar bilder och arbetsprover som visar processen från skiss till färdigt verk.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.