Novellfest: Invigning & andrapristagarna i novelltävling 2021

Fri entré! Förbokning krävs – Boka din plats på Billetto.se

Välkomna på Novellfest i Lund! För sjunde året i rad bjuder Litteraturhus Lund in till en av Nordens främsta novellfestivaler! Sedan starten 2015 har publiken kunnat ta del av uppläsningar, samtal och seminarier med samtidens mest intressanta novellister – väletablerade, nyligen debuterade och ännu opublicerade talanger.

11:00 Invigning

Välkomsttal av Novellfests konstnärliga ledare Åsa Foster och Therése Granwald

11:15 Andrapristagarna i Tidningen Skrivas och Novellfests novelltävling 2021

Anna Schroer läser Sinnesro med Mr Darcy.
Juryns motivering: Vad händer om någon blir kvar i den isolerade bubbla vi alla tvingats leva i den senaste tiden? En välskriven novell som tål att läsas flera gånger.

Isak Gröndahl läser Portal.
Juryns motivering: Genom mötet med en mexikansk spegelbild skapar och skapas karaktären i novellen Portal. De precist valda detaljerna skildrar en inre och yttre upptäcktsresa av en ung människa på väg att ta klivet in i och ut ur sig själv.

Elin Renman Steen läser Storvilan eller Byatröstaren.
Juryns motivering: Novellen rymmer både smärta och skratt och har flera mycket träffsäkra formuleringar som lever kvar efter läsningen. Om en stor förlust, en förlamande sorg och en oväntad framgång.

My Bodin läser Lyftkranen.
Juryns motivering: Den klara och musikaliska prosan i novellen Lyftkranen fångar det skira ögonblicket mellan ett du och ett jag när alla skarpa gränser suddats ut.

Leena Kossila läser Fritänkarnas väg.
Juryns motivering: Novellen visar prov på en stark, egen röst och förmåga att suga in läsaren i världen. En novell sprängfylld av stora teman: skrivande, inspiration, frihet, liv och död.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.