Jazz på Skissernas: B-Bike-Sun-Tree

Begränsat antal platser.

Tre av Danmarks mest intressanta musiker, var och en inom sitt eget område, har gått ihop i en ny dynamisk konstellation av det sällsynta slaget: "kornettrion". Den består av Jonas Due på kornett, Lasse Mørck på kontrabas och Daniel Sommer på trummor. Repertoaren bygger på deras gemensamma kärlek till jazztraditionen, som de tolkar i ett mycket dynamiskt, personligt och empatiskt samspel. Trions vision är att förmedla jazztraditionens tidlöshet i en snabbt föränderlig nutid. Det handlar om musikalisk äkthet, humor och swing, nyckfulla arrangemang och djärva improvisationer.

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Vi håller liv i våra traditioner och presenterar under hösten två jazzkvällar. Nästa tillfälle är den 25 november – Jazz på Skissernas: KBK3.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.