INSTÄLLT! Jazz på Skissernas: Karolina Almgren & John Venkiah

Detta evenemang är tyvärr inställt!

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit ton bland konsten på museet. Vi är glada för att vi kan hålla liv i våra jazzrötter även denna höst!

Karolina Almgren är saxofonist och kompositör bosatt i Malmö. Karolina är en teknisk och lyrisk musiker samt en innovativ och fantasifull kompositör/arrangör. Hon har tidigare komponerat för Bohuslän Big Band och har tillsammans med sin syster Malin det hyllade bandet Sisters of Invention, som under åren har släppt två kritikerrosade skivor och samarbetat med bland andra Norrbottensmusiken, Bohuslän Big Band, Jonas Kullhammar, Håkan Broström, Nils Landgren, Ida Sand och Rigmor Gustafsson.De vann Euroradio Jazz Competition 2016 och 2017 en Jazzkatt för "årets grupp" i Sveriges Radio P2. Karolina har själv varit nominerad till en Jazzkatt både som musiker (2017) och kompositör (2019).Hon hörs även i band som: Karolina Almgren Projekt, KAALM, Fanny Gunnarson Quartet med flera.

Här möter hon John Venkiah som är pianist och sångare bosatt i Malmö. John är en genre-bred musiker som rör sig fritt mellan bland annat jazz, soul, pop, latin, balkan. Han skriver själv musik till den egna gruppen John Venkiah trio samt hörs spela med en mängd stora artister och band så som: Tingsek, Shirin, Faela, Claudia Campagnol osv.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.
- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.
- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.