Jazz på Skissernas: KBK3

Entré till museet (fri entré för studenter och unga under 25 år).

Grunden till KBK3 formades år 2012 när pianisten Kristin Rosendal och trummisen Maria Dahlin möttes på Birka folkhögskola och började spela ihop som duo. De satte ihop lekfulla pianomelodier med svängiga trumkomp och skapade en egen musikalisk värld, med inspirationer från bl.a. Shai Maestro trio och E.S.T. (Det gjordes även en och annan Lady Gaga-cover). Några år senare utökades bandet till en trio med den fenomenala basisten Boel Mogensen och musiken lät öppna upp sig och få nytt liv - KBK3 var ett faktum.

Med rötterna i jazz, pop och folkmusik rör sig trion genom komponerade, improviserade och organiska landskap, och bjuder på musik som stundtals är intensiv och skämtsam, stundtals kraftfull och vemodig.

Kristin Rosendahl – Piano & sång

Boel Mogensen – Kontrabas

Maria Dahlin – Trummor

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Vi håller liv i våra traditioner och presenterar under hösten två jazzkvällar. Den 28 oktober – Jazz på Skissernas: B-Bike-Sun-Tree.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.

Kommande evenemang