Foto: Malmö Kammarkör

Konsert: Malmö Kammarkör

Benjamin Brittens Sacred and Profan avslutar denna körkonsert som kommer att inledas med renässansmästaren Claudio Monteverdis Sestina a cinque voci. Däremellan bjuds det på allsköns musik, inte minst ett spännande uruppförande av Olof Lindgrens Concertinoför accordion och kör!

Om Malmö Kammarkör
Malmö Kammarkör består av ett femtiotal aktiva sångare som repeterar varje vecka. Dedikation och hängivelse för musik är gemensamt för alla medlemmar. I november 1975 gav Malmö Kammarkör sin allra första konsert som uppmärksammades med strålande recensioner. Sedan dess har Malmö Kammarkör givit uppemot tusen konserter utöver diverse skiv-, radio- och TV-inspelningar. Kören och dirigenten Professor Dan-Olof Stenlund, har lovordats i alla tonarter i otaliga recensioner, svenska såväl som utländska. 
 
Om Minna Weurlander
Minna Weurlander är solo-accordeonist och kompositör, utbildad vid Sibelius-Akademin i FInland. Hon har en bred verksamhet med symfoniorkestrar och stråkkvartetter såväl som i dans-, teater-, opera och filmsammanhang, samt turnerat världen över med Duo Naranjo-Weurlander. Minna Weurlander har släppt flera skivor, bland annat soloalbumet Usva, Señora del Destino samt  Entwined och Infinity med Duo Naranjo-Weurlander.  

Kommande evenemang