Foto: Johan Persson

Konstberättelser: Konst på scen

Entréavgift till museet.
Fri entré för studenter, unga under 25 och anställda vid Lunds universitet.

Spontant kanske vi tänker på bildkonst och scenkonst som helt olika saker, men i Skissernas Museums samling finns många föremål som visar på motsatsen. Hur förhåller sig konsten till teaterarkitekturen? Vad händer i den kreativa processen när konsten möter scenkonstnärer och dramatik? Välkommen på en temavisning där vi fördjupar oss i exempel från såväl anrika teatrar som avantgardistiska experiment. Nu riktar vi strålkastarljuset mot konst på scen!

Är du nyfiken på konst och vill lära dig mer om vilka historier konsten kan berätta? Kanske om en person? Eller om samhället? Om en viss tid eller kreativ plats? Konstberättelser är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i och utblickar på museets samlingar och tillfälliga utställningar.