Peter Linde, modeller till skulpturer av Karin Boye, 1986/1987. Foto: Magnus Borgkvist Johansson

Konsthelgen! Fri entré & ArchFilmLund: Livekonsert och projektioner

Hela lördagen bjuder Skissernas Museum på fri entré! Basutställningen Minne och monument är nu färdigställd och visar skisser och modeller till monument, minnesmärken och minnesplatser från 1900-talets början fram till idag. För den fotointresserade finns det också möjlighet att bläddra i, känna på och läsa i alla fotoböcker som skickats in som bidrag till tävlingen Svenska Fotobokspriset 2021 i en utställning som är på besök i gallerigången.

Livekonsert och projektioner

ArchFilmLund skapar den här helgen en filmfestival i TV- format med spännande kortfilmer och samtal om musik, konst, arkitektur och aktuella samhällsfrågor. Livesändningen visas på storskärm på museet i Birgit Rausings sal där ArchFilmLund också visar videoverk och livesänder en konsert med Christopher Nelson (Samplingar och slagverk) och Dick Heijkensköld (Kontrabas).