Kulturnatten

Museet har öppet med fri entré.

Ladda ner vår audioguide och låt museichefen, konstnärer, konservatorer, museimedarbetare med flera guida dig genom utställningarna. Med Jockum Nordströms röst i lurarna får du följa med på en personlig visning av utställningen Utan lykta, höra honom berätta om sin konstnärliga arbetsprocess och bakgrunden till enskilda verk.

17:00 Teater Viirus: Sailor och Pekka (filmad version av teaterföreställningen)

Begränsat antal platser. Förbokning krävs, här bokar du din plats!

Luta er tillbaka, se och njut av en filmad version av teaterföreställningen Sailor & Pekka av finska Teater Viirus och Ensemble Bulleribock. Föreställningen baserar sig på Jockum Nordströms prisbelönta barnböcker som skildrar skönheten i de vardagliga händelser som ofta går oss obemärkta. Sailor är en sjöman och hunden Pekkas bästa vän. Deras vardag är som din och min – rätt vanlig. Man lägger in en tipsrad, hjälper en vän att tapetsera, reparerar bilen… Men det dagliga livet är allt annat än meningslös och tråkigt! Det är fullt av glädje, spännande vändningar, frustration, saker vi ser fram emot, saker som vi bara måste göra… Eller måste vi? Vad måste man egentligen? När du tar en närmare titt på den så obetydliga vardagen märker du att den är fylld av viktiga tankeställningar!Sailor och Pekkas äventyrliga vardag kompas av medryckande nyskriven musik och en finurlig och livlig ljudvärld. Jockum Nordströms illustrationer utgör en viktig del av scenografin.

Föreställningen riktar sig till barn i åldern 5-10 år.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.


Kommande evenemang