Ur Fabler och andra berättelser av Lev Tolstoj, illustrerad av Jockum Nordström. Förlag Rabén & Sjögren.

Litteralund: Jockum Nordströms bildvärld - Lyssna och skapa!

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Fri entré.

Lyssna till lundaförfattaren Erik Magntorn när han läser högt ur Jockum Nordströms bilderböcker! Bli inspirerad av de fantasifulla karaktärerna och skapa sedan egen konst på temat fabler. Hur skulle din karaktär se ut? Vad har det djuret för egenskaper? Vad händer runt omkring? Figurerna och omgivningarna klipps ut i papper och fästs med ståltråd i kartonger. Staplade på och intill varandra liknar kartongerna ett hus med olika rum och scener.

Barn och vuxna, från 5 år och uppåt.
Fri entré!

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.