Musikaliska skisser med Landæus Trio

Föranmälan krävs till detta evenemang! Här förbokar du din plats. Du betalar som vanligt på museet.

Konsert och konstvisning i ett! Hur låter en färg, ett streck, en form? Vilka känslor väcker ett konstverk och hur kan de ta sig ett musikaliskt uttryck? Museets arkivarie plockar fram verk ur samlingarna som inte vanligtvis finns att se på museet och jazzgruppen Landæus Trio låter sig inspireras. Upplev på plats i Birgit Rausings sal eller precis var du vill, konserten visas även på Skissernas Museums YouTube-kanal.

Mathias Landæus Trio har en bredd utöver det vanliga. De spelar mestadels originalmusik, men kan lika gärna halka in på en Monklåt, en popklassiker eller ett stycke frijazz. I deras samspel finns en enkel självklarhet och en smittande spelglädje som tilltalar den mest inbitne jazzentusiast såväl som mindre vana lyssnare. Trion har på senare år samarbetat med en mängd namnkunniga musiker och artister från både pop, jazz och experimenthåll. Influenser skulle till exempel kunna vara Jan Johansson, Monk, Keith Jarrett, Per-Henrik Wallin, Paul Bley, dub, electronica, punk och indisk musik.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trygg miljö på museet!
Detta gäller vid samtliga evenemang:

- Kom i tid! Vi vill minska risken för trängsel.

- Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal.

- Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid minsta misstanke om sjukdom.

Här kan du läsa mer om de åtgärder museet gör under coronapandemin.