Foto: Emma Krantz/Skissernas Museum

Sagokonst i trädgården – workshop i samarbete med Stadsbiblioteket i Lund

Under två söndagar i september gör Skapande verkstaden en pop-up-workshop bakom Stadsbiblioteket!
Hur skulle konsten se ut i Löwegrenska trädgården om du fick bestämma? Tillsammans utforskar vi vad offentlig konst kan vara och väcker parken bakom Stadsbiblioteket till liv genom att skissa fram nya förslag! Kanske ett konstverk inspirerat av sagor, böcker och berättande.

Två fristående tillfällen:

5 sep: Vi skissar fram förslag på papper och bygger modeller i kartong!

12 sep: Rita och måla på plexiglas! Vi betraktar trädgården genom en glasskiva och målar av en valfri del. Vilken saga eller berättelse kan utspela sig där? Vi målar in ett eller flera konstverk i miljön på vår glasskiva.

Evenemanget är gratis, men föranmälan krävs och görs till Stadsbiblioteket: folkbiblioteken@lund.se

Ålder: 10–12 år
Plats: Löwegrenska trädgården, bakom Stadsbiblioteket i Lund.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring det publikantal som gäller vid det aktuella programtillfället.