FULLBOKAD! Sommarväv – om textil och natur!

En konstworkshop för barn med Skissernas Museum och Botaniska trädgården

Bokning av plats sker via Billetto. En biljett per barn, inga vuxna deltar.

Här gör du din anmälan till workshopen 14 juni!

Delta i en konstworkshop med textilt tema!
I år erbjuder vi en anpassad aktivitet i mindre skala som ett alternativ till sommarkonstskolan. I små grupper om 7 deltagare möts vi en heldag i Skissernas Museums skulpturpark och i Botaniska trädgården för att prova på olika sätt att skapa! Vi inspireras av museets sommarutställning Vävnader, skisser med konstnären Andreas Eriksson och utforskar olika sätt att jobba med skisser, tyg, vävar och naturens material.

Datum: Mån–Fre 14–18 juni – 5 fristående tillfällen, där varje tillfälle kräver en separat bokning!
Tid: kl. 9.30–15.00
Plats: Skissernas Museum och Botaniska trädgården
Ålder: 7–12 år
Pris: 300 kr. Allt material ingår.
Betalning senast 11 juni på museet eller via Swish. Mer info om betalning i bekräftelsemailet vid bokning.

Skissernas Museum kl. 9.30–12.00
Vi skissar och målar abstrakt genom att titta närmare på naturens färger, texturer och former. Vilka spännande detaljer kan vi hitta runtomkring oss? Hur skulle det kunna omvandlas till en väv? På små vävramar provar vi att väva utifrån våra skisser. Vi provar också att väva i stort format på stora vävramar som placerats i skulpturparken. Det blir startskottet på gemensamma konstverk som får växa fram under resten av sommaren, då allmänheten är välkommen att fortsätta.

Lunchpaus i parken med medhavd matsäck

Botaniska trädgården kl. 12.45–15.00
Vad växer på din tröja? Vi har ofta olika växtmotiv på våra kläder — det kan vara blommor, blad, palmer, frukter och mycket mer. Naturen är så fin att vi vill bära den med oss! Under årets konstworkshop kan du skapa din egen blommiga och bladiga t-shirt. Vi kommer även använda växter för att ge färg till andra tyger.

För frågor om aktiviteten kontakta museets konstpedagoger:

Linnéa Mcshane, linnea.mcshane@skissernasmuseum.lu.se

Magdalena Sigmond, magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se