Sonia Delaunays målningar Propeller, Motor och Instrumentpanel i Luftfartspaviljongen, Världsutställningen i Paris 1937. Foto: Skissernas Museums arkiv © Sonia Delaunay

Sonia Delaunay – visning för årskortsinnehavare

Begränsat antal platser, endast för innehavare av Skissernas Museums årskort, anmälan via Billetto.

Följ med konstguide Susanne Gehlert på en exklusiv visning, innan museet öppnar för övriga besökare, i utställningen Sonia Delaunay och Världsutställningen i Paris 1937.

Skissernas Museum uppmärksammar under våren Sonia Delaunays tre monumentala målningar Propeller, Motor och Instrumentpanel. De utfördes till Luftfartspaviljongen på Världsutställningen i Paris 1937 och är sedan 1965 permanent utställda i museets Internationella sal. Samtidigt visas ett dokumentärt material kring Delaunays arbete för utställningen i Paris och museets förvärv av de stora målningarna. Genom originalgrafik från museets samling ges exempel på Sonia Delaunays banbrytande abstrakta mönster- och färgkompositioner. Det är arbeten som har påverkat konstnärer under decennier och som inspirerar än idag.

Kl. 14.00 samma eftermiddag ger Line Ali Chayders från Louisiana Museum of Modern Art en föreläsning om Sonia Delaunay. Sonia Delaunay: En föreläsning med Line Ali Chayders från Louisiana

Tips! Boka gärna ett bord för lunch på restaurang På Skissernas.

Mer om utställningen Sonia Delaunay och Världsutställningen i Paris 1937.