Andreas Eriksson, skiss mässhake till Lunds domkyrka, 2021. Foto: Emma Krantz / Skissernas Museum

Stafettvisning: Lunds domkyrka & Skissernas Museum

Fri entré. Förbokning krävsFörboka din plats på Billetto.se

Välkommen på en visning som börjar i Lunds domkyrka och avslutas i Andreas Erikssons utställning Vävnader, skisser på Skissernas Museum.

I Lunds domkyrka får vi följa med domkyrkokaplan Lena Sjöstrand och textilkonservator Cajsa Hallgren på en guidad tur om konsten i kyrkan med fokus på kyrkliga textilier. Efter en gemensam promenad till museet tar Frida Stenmark, museikoordinator för värdskap och förmedling, över stafettpinnen och berättar om Andreas Erikssons konstnärskap och den kreativa processen bakom vävnaderna i utställningen. Vi tittar också närmare på Andreas Erikssons skisser och materialprover till ett nytt antependium och en mässhake till domkyrkan.

Ca 60 minuter visning.

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.