Thursday Sessions: med Scenkonstgruppen Kollaborativet

Varje torsdag under namnet Thursday Sessions bjuder museet in till olika programpunkter, guidade visningar på svenska och engelska och har kvällsöppet till kl 21.00.

I ett samarbete med Scenkonstgruppen Kollaborativet och teckenspråkiga deltagare och lärare från folkhögskolan Mo Gård i Åkarp presenteras ett samtal om upplevelsen av att vara teckenspråkig i en talande värld.

Tillsammans med teckenspråksaktivisten Birgitta Ozolins berättar Fatena, Jamil och Najlaa, som invandrat till Sverige från Syrien, om sina erfarenheter av att inte tillhöra den hörande normen. I slutet av samtalet kan besökarna ställa frågor till deltagarna.

Programmet börjar med en kort presentation av scenkonstgruppen Kollaborativet och deras senaste produktion ”Det som rör oss” – ett performativt laboratorium i teckenspråkets universum”. Kollaborativet talar då om erfarenheten av att  skapa en deltagarbaserad scenkonstupplevelse som inte bygger på det talade språket, utan utforskar kommunikation ur en visuell, taktil och kroppslig aspekt.

Kvällen vänder sig till både teckenspråkiga och talande besökare! Tolkar finns på plats.

Kommande evenemang