Vernissage: Gapet – Carl Boutard och Kristina Matousch

Vernissage 11 november kl. 17–21
Kl. 18 Invigning av utställningen tillsammans med konstnärerna. Mingel i foajén från kl. 17.
Fri entré

Skissernas Museum presenterar i utställningen Gapet nya verk av Carl Boutard och Kristina Matousch. I fokus står den konstnärliga processen, tiden och rummet. Museets samling har varit en väsentlig utgångspunkt för de installationer som skapas direkt för utställningsrummet.

Carl Boutard reflekterar ständigt kring förhållandet mellan människa, natur och kultur. Fragment från naturen får i hans verk en ny skulptural dimension, och detaljer görs synliga. I Gapet lyfter Boutard fram den tidiga arbetsprocessen och visar små idéskisser i lera som kan liknas vid tredimensionella dagboksanteckningar. Eight Years and Two Weeks Later är ett lite större verk i glaserat stengods som är baserat på en grankvist som han hittade för tio år sedan. Kristina Matousch har under de senaste åren utforskat olika aspekter av hål, alltså det som ”inte är”. Hennes verk är ofta industriellt tillverkade, vilket innebär att ytor och snitt blir exakta och skarpa i motsats till den mänskliga kroppen och handens avtryck. I Gapet undersöker Matousch förhållandet mellan konstverk, rum och betraktare. Retake är en platsspecifik installation, där mellanrum och konturer från verk i museets samling omvandlas till fysiska objekt som tar spjärn mot väggen och skjuter ut i rummet.

Varmt välkommen!

Skissernas Night 12–14 november
Missa inte konstnärssamtal med Carl Boutard och Kristina Matousch under Skissernas Night den 13 november kl. 16.30. Samtalet leds av konstkritiker, konsthistoriker och författare Thomas Millroth.
Den 12–13 november erbjuds också ett flertal korta visningar i utställningen. Se program Skissernas Night.

Läs mer om Gapet.