Skissernas Night: Workshop med Lisa Ewald – Nåltovning

Skissernas Museum presenterar SKISSERNAS NIGHT – ONLINE EDITION!
Under fyra helger i april kan du ta del av ett spännande digitalt program med samtal, konserter, konstvisningar, konstquiz och en kreativ workshop. En mindre kulturfestival för dig att uppleva från din egen soffa!

Workshop: Lisa Ewald – Nåltovning

Lisa Ewald gör de mest fantastiska skapelser med nåltovning! I en digital workshop visar hon hur det går till och du kan själv skapa hemifrån!
Det här behöver du:

  • Filtnål/filtnålar (finns i olika tjocklekar beroende på vad du ska göra, ju finare desto mindre hål och finare detaljer kan du göra)
  • Nålplatta (Något att ha under ditt projekt. Köper du ett kit med filtnålar så kommer en liten platta med i lådan, ska du göra ett större projekt kan en extra, något större vara bra att ha. Det funkar dock också bra med en bit skumgummi.)
  • Ekologiskt ullgarn

Lisa Ewald är konstnär, illustratör och serietecknare bosatt i Malmö. Hon arbetar gärna i olika slags material, och tycker att det är nyckeln som för skapandet framåt - att testa nya grejer och hamna i nya situationer. Bara av en ny slags penna kan det ju hända grejer! Hon har gett ut två serieböcker på Galago förlag, och har gjort muralmålningar både på museum, skolor, köpcentrum och ute på gatan.

PLATS: Museets webbplats, YouTube och Facebook.


Skissernas Night genomförs med stöd av Sparbanken Skånes ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Finn.


Kommande evenemang