Workshop på Skissernas: Haydar Alward – Kalligrafi

Begränsat antal platser, föranmälan gäller till detta evenemang – Boka din plats på Billetto.se
Workshop för vuxna!

Haydar Alward är konstnär och arkitekt, verksam i Malmö. I sitt arbete som konstnär använder han de digitala designverktyg som är hans redskap som arkitekt för att utforska och dekonstruera arabisk kalligrafi. Den arabiska skriftens mjuka kurvor möter den skandinaviska designens raka, stringenta former – en dubbelhommage till konstnärens ursprung i Irak och uppväxt i Sverige.

Januari 2020 visades hans konst på Malmö Konsthall i samband med Michael Rakowitz utställning The Invisible Enemy Should Not Exist.

Den här kvällen får de digitala verktygen lämna plats åt pennan! Haydar Alward visar dig grunderna i arabisk kalligrafi, där ord och bokstäver blir konst.

Till Workshop på Skissernas bjuder museet in kreativa och inspirerande människor som alla kan någonting unikt och som gärna delar med sig av sina kunskaper till andra. Våra workshops vänder sig till vuxna och kräver inte någon annan förkunskap än nyfikenhet.

Läs mer om Haydar Alward

7 oktober Workshop på Skissernas: Tonje Halvorsen – Skapa med säkerhetsnålar

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.