Workshop på Skissernas: Tonje Linnea – Skapa med säkerhetsnålar

Begränsat antal platser, föranmälan gäller till detta evenemang – Boka din plats på Billetto.se

Workshop för vuxna!

2014 beställde konstnären Tonje Halvorsen 100.000 säkerhetsnålar och skapade sitt första bärbara konstverk. Sen dess har hennes fascination för säkerhetsnålen som material bara växt och idag skapar hon de mest otroliga kreationer under varumärket Tonje Linnea. I ett vardagligt föremål om säkerhetsnålen visar hon det vackra och förvandlar det till något helt annat. Hennes första kollektion Obsession tog 7000 timmar att färdigställa och bestod av 10 outfits, en halv miljon säkerhetsnålar och 1,5 miljoner pärlor och paljetter.

Kvällens workshop Lär dig skapa med säkerhetsnålar är en workshop både för dig som är en erfaren hantverkare och vill testa något nytt samt för dig med mindre erfarenhet som är nyfiken på nya upplevelser. Tonje Halvorsen går igenom grunderna, så inga bakgrundskunskaper krävs. Workshopen omfattar en genomgång av olika tekniker kring hur man kan forma kläder och konst med hjälp av säkerhetsnålar. Efter en introduktion kan man själv välja att skapa armband efter instruktioner eller att skapa fritt med säkerhetsnålar utifrån de tekniker du fått lära dig. Tonje Halvorsen finns där under hela workshopen och kan bidra med stöd och rådgivning.

Till Workshop på Skissernas bjuder museet in kreativa och inspirerande människor som alla kan någonting unikt och som gärna delar med sig av sina kunskaper till andra. Våra workshops vänder sig till vuxna och kräver inte någon annan förkunskap än nyfikenhet.

Läs mer om Tonje Linnea

4 november Workshop på Skissernas: Haydar Alward – Kalligrafi

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.
Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin.