Foto: Johan Persson

Lediga tjänster

Personaladministratör

Logga in och sök jobbet

Lunds universitet, LUs kultur- och museiverksamheter

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en dynamisk och kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Här finns världens främsta samling med skisser och förarbeten till offentlig konst. Utifrån samlingarna och ett rikt och varierat utbud av utställningar, programverksamhet och pedagogik stärker vi museiupplevelsen och skapar goda förutsättningar för museet som mötesplats för en bred publik.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet.

Arbetsuppgifter
Som personaladministratör samordnar du information, processer och regler från kontaktnät inom Lunds universitet samt ger ett verksamhetsnära administrativt stöd till chef och medarbetare. Tjänsten omfattar en bredd av arbetsuppgifter, men ditt främsta arbetsområde är inom personaladministration med uppgifter kopplade till arbetsplatsens anställningar och löpande personalärenden. Du handlägger och koordinerar rekryteringsärenden, bereder underlag och ser till att processen löper på och följer de lagar, avtal och rutiner som omfattas. I tjänsten ingår också att bevaka tidsbegränsade anställningar, företrädesrätter samt avgångar. Anställningsärenden hanteras både i rekryteringssystemet Varbi och i lönesystemet Primula, du har även kontakt med Statens servicecenter som hanterar universitetets löner. Övriga arbetsuppgifter är bland annat sekreterarroll i institutionsstyrelsen samt samordning av museets diarieföring, fakturahantering och inköp.

Kvalifikationer
Du har minst en kandidatexamen inom relevant utbildningsområde exempelvis personalvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant alternativt lång erfarenhet av nämnda arbetsuppgifter. Ett krav för anställningen är erfarenhet av administrativt arbete, gärna från offentlig verksamhet. Tjänsten kräver också god förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av personaladministration och kunskap om arbetsrätt samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat med rekryterings- och lönesystem. Som person är du problemlösande, ansvarsfull och serviceinriktad. Arbetstempot är periodvis högt och du håller i många trådar samtidigt, därför behöver du ha mycket god planerings- och prioriteringsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav
-Kandidatexamen med inriktning mot personalvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som bedöms som relevant alternativt lång erfarenhet av nämnda arbetsuppgifter.
-Erfarenhet av administrativt arbete.
-God förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska.
-God planerings- och prioriteringsförmåga.

Meriterande
- Erfarenhet av personaladministrativt arbete.
- Kunskap om arbetsrätt.
- Administrativ erfarenhet från offentlig verksamhet.
- Erfarenhet av rekryterings- och lönesystem

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 50 % med start den 16 januari 2023 till den 14 januari 2024.
Intervjuer planeras till tisdagen den 15 november samt fredagen den 18 november.

Vid frågor kontakta: enhetsadministratör Lizette Larsson lizette.larsson@skissernasmuseum.lu.se, tf. museichef Annie Lindberg annie.lindberg@skissernasmuseum.lu.se eller biträdande museichef Ann Landgren ann.landgren@skissernasmuseum.lu.se.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningDeltid
Tillträde2023-01-16
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad50
OrtLund
LänSkåne län
LandSverige
ReferensnummerPA2022/3306
Kontakt
  • Annie Lindberg, +46462227123
  • Lizette Larsson, +46462227798
  • Ann Landgren, +46462227288
Facklig företrädare
  • OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat2022-10-20
Sista ansökningsdag2022-11-06

På denna sida hittar du museets lediga tjänster.

Här hittar du andra lediga tjänster vid Lunds universitet.