Foto/Photo Skissernas Museum/Emma Krantz

Lediga tjänster

Amanuens – Museivärd 40–50 %

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en dynamisk och kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Med tillgänglighet och bemötande i fokus strävar vi efter att ge besökarna den bästa museiupplevelsen. Museet arbetar aktivt för att nå en bred publik där studenter och unga vuxna särskilt uppmärksammas. Utifrån samlingarna och ett rikt och varierat utbud av utställningar, pedagogik och programverksamhet förstärker vi museiupplevelsen.

Kravprofil

Vi söker dig som är student och har erfarenhet av att arbeta med service och publik verksamhet, gärna inom kultur- och museisektorn. Du har ett stort intresse för modern och samtida konst och uppskattar att arbeta på en kreativ och dynamisk arbetsplats med högt tempo. Kunskap och erfarenhet inom museets två fokusområden kreativa processer och offentlig konst samt god kännedom om museets verksamhet och samlingar är meriterande.

Arbetsuppgifter

Som värd är du museets ansikte utåt och ger varje besökare ett positivt och professionellt bemötande. Du ansvarar för besökarnas och konstens säkerhet, bemannar utställningssalar, entré och kassa, håller introduktioner och visningar till utställningar samt tar emot olika besöksgrupper. Du är en viktig del i besökarens upplevelse och står för värdskap på hög nivå.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är att du minst ska ha påbörjat första terminens universitetsstudier inom konsthistoria, arkitektur eller konstnärlig utbildning. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom service. Du talar svenska och engelska och känner dig bekväm med att prata inför grupper och möta besökare på dessa språk. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan arbeta strukturerat och självständigt, även under stressiga situationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som drivkraft, initiativförmåga och samarbetsförmåga. Du uppskattar att vara en lagspelare i ett passionerat team. Du har ett lyhört och flexibelt förhållningssätt i bemötande och är tålmodig och tydlig.

Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens. (5 kap 10 § HF)

Omfattning och tillträde

Vi söker fyra museivärdar för tidsbegränsad anställning under sommarperioden, enligt nedan. Arbetstiden är schemalagd och förlagd både kvällar, helger och dagtid. Vänligen ange önskemål om start- och slutdatum i din ansökan.

Tre tjänster på ca 40–50 % med tillträde någon gång mellan 2–30 maj till och med 28 augusti – 11 september.

En tjänst på ca 40 % under perioden 27 juni – 21 augusti.

Ansökan

Maila din ansökan bestående av CV och ett kort personligt brev (max 1 sida) till museikoordinator Frida Stenmark på frida.stenmark@skissernasmuseum.lu.se senast kl. 12 onsdag 30 mars 2022. Ange ”Ansökan – museivärd” i ämnesraden.

Intervjuer kommer att hållas tisdag 5 april och onsdag 6 april. Vänligen meddela din tillgänglighet dessa dagar i din ansökan.

Vid frågor kontakta Frida Stenmark på frida.stenmark@skissernasmuseum.lu.se

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!Konservator

Lunds universitet, LUs kultur- och museiverksamheter

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en dynamisk och kreativ plats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Här finns världens främsta samling med skisser och förarbeten till offentlig konst. Utifrån samlingarna och ett rikt och varierat utbud av utställningar, program och pedagogik förstärker vi museiupplevelsen och skapar en attraktiv mötesplats för en bred publik. Till museet hör även Lunds universitets konstsamling, som rymmer en stor variation av verk från 1400-talet fram till idag. Inom några år kommer samlingarna att flyttas till ett nytt magasin. Därigenom skapas en säker och mer ändamålsenlig förvaring samt bättre infrastruktur för forskning och utbildning.

Kravprofil
Vi söker nu en strukturerad och flexibel konservator, som kan sköta tillsyn och vård av utställda verk i museets basutställningar, utföra synprotokoll vid ut- och inlån samt förbereda samlingarna för flytten till nytt magasin.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att planera och genomföra förebyggande och aktiva konserveringsåtgärder samt utföra syning av verk vid in- och utlån. Alla åtgärder registreras och dokumenteras i museets föremålsdatabas FileMaker Pro. Du ingår i en arbetsgrupp som planerar och förbereder kommande magasinsflytt. Du bidrar med syning, riskanalys, åtgärdsförslag och packning. Arbetet är till stor del förlagt till museets olika magasin. En betydande del av Lunds universitets konstsamling är deponerad i spridda lokaler på campusområdet, och du kommer tillsammans med en museiassistent att syna deponerade verk på plats. Övriga arbetsuppgifter kopplade till flyttprojektet kan förekomma.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver utbildning inom konservering från universitet eller högskola. Du ska ha erfarenhet av förebyggande och aktiv konservering av verk på papper samt av montering, syning och packning. Du ska även ha erfarenhet av rengöring och hantering av konstverk i andra material. Du ska kunna upprätta konserveringsrapporter och synprotokoll samt dokumentera åtgärder i digital föremålskatalog. Tidigare erfarenhet som papperskonservator på annan konstinstitution eller likande är ett krav.

Tjänsten kräver ett utpräglat ordningssinne och förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du uppskattar ett rörligt arbete då hantering av samlingarna kan vara fysiskt ansträngande. Arbetet kräver också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning på 50 % under fem månader med tillträde i april. Intervjuer sker den 30 mars.

För frågor kontakta Ann Landgren Danielson, ann.landgren@skissernasmuseum.lu.se, 046 222 72 88 eller Annie Lindberg annie.lindberg@skissernasmuseum.lu.se, 046 222 72 86.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

AnställningsformVisstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattningDeltid
Tillträde220418
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad50
OrtLund
LänSkåne län
LandSverige
ReferensnummerPA2022/787
Kontakt
  • Annie Lindberg, +46462227123
  • Ann Landgren, +46462227288
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat2022-03-11
Sista ansökningsdag2022-03-25

Här ansöker du till tjänsten!