Lediga tjänster

Timavlönad museivärd vid behov

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en dynamisk och kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Med tillgänglighet och bemötande i fokus strävar vi efter att ge besökarna den bästa museiupplevelsen. Museet arbetar aktivt för att nå en bred publik där studenter och unga vuxna särskilt uppmärksammas. Utifrån samlingarna och ett rikt och varierat utbud av utställningar, pedagogik och programverksamhet förstärker vi museiupplevelsen.

Kravprofil

Vi söker 2–3 museivärdar med erfarenhet av att arbeta med service och publik verksamhet, gärna inom kultur- och museisektorn. Du har ett stort intresse för modern och samtida konst och uppskattar att arbeta på en kreativ och dynamisk arbetsplats med högt tempo.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är minst två terminers universitetsstudier inom konsthistoria, arkitektur eller konstnärlig utbildning. Du har god kunskap och ett aktivt intresse för modern och samtida konst. Kunskap och erfarenhet inom något av museets två fokusområden konstnärliga kreativa processer och offentlig konst är meriterande. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom service. Du talar svenska och engelska och känner dig bekväm med att prata inför grupper och möta besökare på dessa språk. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Erfarenhet av ljudteknik ser vi som ett stort plus då detta är en viktig arbetsuppgift vid publika evenemang.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan arbeta strukturerat och självständigt, även under stressiga situationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som drivkraft, initiativförmåga och samarbetsförmåga. Du uppskattar att vara en lagspelare i ett passionerat team. Du har ett lyhört och flexibelt förhållningssätt i bemötande och är tålmodig och tydlig.

Arbetsuppgifter

Som värd är du museets ansikte utåt och ger varje besökare ett positivt och professionellt bemötande. Du ansvarar för besökarnas och konstens säkerhet, bemannar utställningssalar, entré och kassa, håller introduktioner och visningar till utställningar samt tar emot olika besöksgrupper. Du är en viktig del i besökarens upplevelse och står för värdskap på hög nivå.

Du kommer främst att arbeta vid uthyrningar och program samt vid stora evenemang som Skissernas Night och Kulturnatten. Arbetstiden är förlagd till både kvällar, helger och dagtid. Vid behov även ordinarie pass i museet. Arbetstillfällen kan uppstå med kort varsel, så viss flexibilitet i övrigt schema är bra.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Maila din ansökan bestående av CV och ett kort personligt brev (max 1 sida) till museikoordinator Frida Stenmark på frida.stenmark@skissernasmuseum.lu.se senast söndag 22 augusti 2021. Ange ”Ansökan – museivärd” i ämnesraden.

Intervjuer kommer att hållas måndag 30 augusti och tisdag 31 augusti. Vänligen meddela din tillgänglighet dessa dagar i din ansökan.

Vid frågor kontakta Frida Stenmark på frida.stenmark@skissernasmuseum.lu.se


Övriga tjänster vid Lunds universitet annonseras via Lunds universitets webbplats