• Open today 11–17
Porträtt Anna Thulin. Grafisk form Folkets hörna.
Foto: Bassel Tawil

Folkets hörna: Anna Thulin och Elisa Moberg

Other
Dialogue
Fri entré
Fri entré

 En unik inblick i författarens skrivprocess

Välkommen till Folkets hörna på Skissernas museum i Lund och live på Zoom!

Medverkade författare är Anna Thulin och Elisa Moberg. Therése Granwald och Johan Blomgren från Folkets hörna samtalsleder.

Folkets hörna – arbete pågår är en scen för skönlitterära texter under process. På Folkets hörna medverkar vid varje tillfälle två författare, en som redan är etablerad och en som ännu ej givits ut på de etablerade förlagen. Varje författare läser upp ett kort utdrag ur ett pågående skrivprojekt och får sedan respons av två skrivpedagoger som leder textsamtalen. De får även respons av den andra medverkande författaren och av publiken. På så vis får författarna en unik möjlighet att testa sina work in progress på andra, och publiken får en sällsynt inblick i och möjlighet att påverka en författares skrivprocess. Man måste inte delta i samtalet, det går bra att bara lyssna, men det uppmuntras.

Vår etablerade författare denna kväll är Anna Thulin. Anna är journalist och författare, baserad i Paris och Skåne. Förra året barnboksdebuterade hon med ”Kompassens hjärta” som nominerades till Årets svenska barn- och ungdomsbok i Augustpriset med motiveringen:
”I korta förtätade kapitel med elegant poetiska rubriker skriver Anna Thulin psykologiskt övertygande om två pojkar – bästa ovänner – vars öden tvinnas samman. Den enes oro för en bräcklig och försvunnen förälder möter den andres erfarenheter av skräckfylld flykt. Tillsammans ger de sig ut på en strapatsrik räddningsaktion med livet som insats. I Kompassens hjärta bildar det iskalla vinterlandskapet fond för en vänskap som värmer.”

Följ samtalet via Zoom.us
Folkets hörna arrangeras med stöd av Region Skåne, Kulturrådet och Lunds kommun.

Similar events in Other, Dialogue