• Open today 11–17
Porträtt Emma Severinsson , lektor i modevetenskap vid Lunds universitet.
Foto: Ingemar Severinsson

Brown Bag Lunches: modehistoriker Emma Severinsson

Dialogue
Entréavgift till museet

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.
Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Samtal om den kreativa processen med modehistoriker Emma Severinsson

Emma Severinsson är lektor i modevetenskap vid Lunds universitet. 2018 disputerade hon i historia på avhandlingen Moderna kvinnor: modernitet, femininitet och svenskhet i svensk veckopress 1920-1933. Hennes forskningsintressen kretsar främst kring konstruktioner av genus, svenskhet/vithet och klass i 1900-talets populärkultur. Hennes pågående projekt ”Mode i Folkhemmet 1930–1990” handlar om hur mode användes för att konstruera respektabla svenska medborgare. Severinsson är redaktör för antologin Modevetenskap: perspektiv på mode, stil och estetik med bidrag forskare inom det modevetenskapliga fältet. 2021 gav hon också ut den populärhistoriska boken Skräddat för herrskap: en kulturskatt på Svaneholms slott som bygger på minnes- och dagboksanteckningar efterlämnade av kvinnor som levde på slottet under 1800-talet.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och författare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök på ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Similar events in Dialogue