• Open today 12–17

Brown Bag Lunches: konstnär Fredrik Strid

Dialogue
Entréavgift till museet

Välkommen till Brown Bag Lunches, samtalsserien där vi fördjupar oss i det som är museets kärna – den kreativa processen! Tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund försöker vi nyfiket förstå hur deras kreativa processer ser ut. Och under tiden njuter vi av en god lunch från restaurang På Skissernas.

Dagens gäst är konstnär Fredrik Strid vars utställning Making Nature visas på museet till och med den 22 september. I utställningen presenteras det processbaserade skulpturprojektet Alla fåglar i Sverige. Ett verk som konstnären har arbetat med sedan 2018. Den omfattande installationen består av alla Sveriges fågelarter som skalenligt modellerats i lera och sedan gjutits till ljus i vit stearin. I utställningen visas även skulpturen Eko som korresponderar med Alla fåglar i Sverige och väcker frågor som rör museers samlande, klassificering och historieskrivning. Genom skulptur och installation utforskar han sin relation till naturromantik, natur på museer, naturvetenskap och historia och sina erfarenheter av den faktiska naturen. I hans verk skapas ofta en subtilt växande spänning mellan det uppenbara och det dolda.

Fredrik Strid (f. 1973) är utbildad på Konsthögskolan i Malmö och UCLA i Kalifornien. Han har varit ateleljéstipendiat på IASPIS i Stockholm och undervisat i skulptur på Konstfack i Stockholm. Strid var i många år boende och verksam i USA. Han har idag sin konstnärliga verksamhet i Persbo Studio i Uppland där han även driver skulpturparken Persbo Studio Skulpturpark. Strid är representerad i flera samlingar, bland annat Eskilstuna konstmuseum, Malmö konstmuseum, Uppsala konstmuseum, Statens konstråd och Region Skåne.

Samtalet leds av författare Paola Pellettieri.

➤ Entré: 100 kronor (Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang). En vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.

➤ Dagens lunch är: Spetskål med pistage, syrad grädde, krusbär och Havgus.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand då samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök efter ”Skissernas Museum” där poddar finns!