Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Skapande verkstad

Den kreativa miljön där nya konstidéer föds!

Skapande verkstaden är en central del i museets pedagogiska verksamhet. Vi erbjuder workshops för barn, unga och vuxna där deltagarna får chansen att experimentera med en mångfald konstnärliga tekniker och material. I det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram till egna bilduttryck och skulpturala former. Utifrån varierande teman, med inspiration från samlingar och tillfälliga utställningar, får varje deltagare möjlighet att utforska sin egen kreativa process och delta i ett kravlöst skapande.

För frågor kontakta museets konstpedagoger:
Magdalena Sigmond, magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se eller Linnéa Hansson, linnea.hansson@skissernasmuseum.lu.se, +46 (0)46 222 02 65

Skapa på egen hand!

I Birgit Rausings sal hittar du kreativa uppgifter att göra på egen hand med inspiration från utställningen Gapet! Studera material från naturen med hjälp av förstoringsglas som konstnären Carl Boutard och gör dina egna skisser i större skala. Eller lägg ett pussel med markerade mellanrumsformer inspirerat av Kristina Matousch.

TIPS! Barnen har egna ljudspår i museets audioguide och även den tillfälliga utställningen Gapet finns med! Här får vi följa en nyfiken och frågvis besökare på en spännande upptäcktsfärd i museet! Frågorna besvaras av Myrhunden och några andra fantasifulla djurkompisar. Ladda ner appen Skissernas Museum till din telefon!

För att se vilka aktiviteter som är på gång i Skapande verkstaden just nu besök Kalendern.