Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Skapande verkstad

Den kreativa miljön där nya konstidéer föds!

Skapande verkstaden är en central del i museets pedagogiska verksamhet. Vi erbjuder workshops för barn, unga och vuxna där deltagarna får chansen att experimentera med en mångfald konstnärliga tekniker och material. I det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram till egna bilduttryck och skulpturala former. Utifrån varierande teman, med inspiration från samlingar och tillfälliga utställningar, får varje deltagare möjlighet att utforska sin egen kreativa process och delta i ett kravlöst skapande.

För frågor kontakta museets konstpedagoger:
Magdalena Sigmond, magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se eller Linnéa Hansson, linnea.hansson@skissernasmuseum.lu.se, +46 (0)46 222 02 65

Kreativt skapande på egen hand!

Till hösten hoppas vi att åter kunna välkomna barn, unga och vuxna till aktiviteter i Skapande verkstaden. Men fram tills dess så finns det i sommar möjlighet att vara kreativ på museet och i Skulpturparken på egen hand.


Sommarväv i Skulpturparken

I sommar växer tre stora vävar fram i Skulpturparken och alla är välkomna att vara med och skapa!
Prova att väva med textilt material som finns i korgar under museets öppettider eller växtmaterial som du tar med hemifrån eller hittar på marken i naturen.

Vävramarna finns på plats hela sommaren i anslutning till utställningen Vävnader, skisser av konstnären Andreas Eriksson, 10 juni–10 oktober.

Du kan också passa på att upptäcka konsten i Skulpturparken! I museets audioguide finns det ett ljudspår som vänder sig till barn som vill gå på konstjakt. Appen finns att ladda ner till en smartphone! Det finns också ett häfte med kluriga uppgifter att hämta gratis i foajén.

Testa att väva i Birgit Rausing sal

I Birgit Rausings sal finns det också möjlighet för alla som vill att prova på vävning! Inspireras av färg och form i Andreas Erikssons stora målning Klotz på väggen och gör din egen väv. Textilt material finns i korgar på plats och det finns böcker där du kan hitta inspiration och enkla tips.

Vävramarna finns tillgängliga att väva på under utställningsperioden för Vävnader, skisser av konstnären Andreas Eriksson, till och med 10 oktober.

Lycka till!