• Stängt

Utställningar

Aktuella & kommande

Alltid på museet

Skulpturparken

I Skulpturparken kan du se svensk och internationell konst dygnet runt. Här hittar du verk som är gjorda för platsen eller repliker av verk som också finns på andra platser i världen.

Internationella salen

I Museets internationella sal presenteras ett urval av permanenta och tillfälliga projekt från slutet av 1800-talet fram till idag. Här kan du upptäcka unika skisser av konstnärer som Henri Matisse, Sonia Delaunay, Jenny Holzer och Fernand Léger.

Mexikanska samlingen

Museet har en av Europas främsta samlingar av skisser av mexikanska monumentalmålare som Diego Rivera och David Alfaro Siqueiros.

Svenska salen

I svenska salen kan du ta del av skisser för offentliga konstverk i Sverige från 1900-talets första år fram till idag. Här visas verk av bland andra visas Sigrid Hjertén, Isaac Grünewald och Siri Derkert och samtida konstnärer som Linn Fernström, Gerhard Nordström och Matthias van Arkel.

Konstverkets födelse

Skisser ger en inblick i konstnärers arbetsmetoder, hur idéer utforskas och hur konstverk tar form. Här kan du följa flera konstnärer i deras process, från inspiration och tidig idé, till färdigt verk.

Minne och monument

Vilka personer och händelser finns representerade i våra gemensamma rum och vilka berättelser har valts bort? I den här delen av museet möter du skisser och modeller till monument, minnesmärken och minnesplatser från 1900-talets början fram till idag.