• Öppet idag 11–21

Om museet

Lokaluthyrning

Mitt bland konst och prisbelönt arkitektur erbjuder Skissernas Museum en helt unik miljö för konferens, möte och evenemang.

Vid bokning av evenemang på museet står restaurang På Skissernas för magnifika måltidsupplevelser där allting skapas från grunden med stor kärlek till hantverket och med råvaror som levereras från lokala bönder och odlare. Varje evenemang förhöjs ytterligare av de utställningar och aktiviteter som finns på Skissernas Museum. Utöver den kreativa miljön erbjuds guidade visningar och en rik programverksamhet.

Birgit Rausings sal – generös samlingsplats i svårslagen arkitektur

I hjärtat av museet finns Birgit Rausings sal vars arkitektoniska inramning med det tillsynes svävande spegeltaket och omgivande husfasader från ett helt sekel skapar ett spännande och generöst rum för olika evenemang. Den flexibla salen passar för alltifrån heldagskonferenser och sittande middagar till det mindre mötet. Antal personer som kan vistas i lokalen beror på möblering men maxantal är 140 personer. Lokalen är tillgänglighetsanpassad och utrustad med trådlöst nätverk och modern presentationsteknik.

Foajén – flexibelt rum för mingel och mat

Museets foajé är en del av den senaste tillbyggnaden, ritad av arkitektkontor Elding Oscarson, som mottog den prestigefyllda arkitekturutmärkelsen Kasper Salin-priset 2017. Med en takhöjd på 8 m, väggar i ljus björkpanel och kvadratiska fönster ut mot skulpturparken bjuder foajén på luft och rymd. Ett flexibelt rum med många möjligheter i direkt anslutning till restaurang På Skissernas. Antalet personer som kan vistas i lokalen beror på möblering. Lokalen är tillgänglighetsanpassad, har trådlöst nätverk och kan utrustas med modern presentationsteknik.

Riktlinjer för olika möbleringar: middagssittning 50 personer, stående mingel ca 100 personer.

För evenemangsbokningar och information kontakta
Lars Fembro, bokningar@skissernasmuseum.lu.se